Pozyskiwana z pestek dyni, jest znana ludzkości od tysięcy lat. Ma wiele zastosowań: do wypieku pieczywa, ciastek, ciast, barwi ciasta.
NATURAVENA Mąka dyniowa BIO
Produkt wycofany
Skład i alergeny
Składniki
mąka z odtłuszczonych (na zimno) pestek dyni 100%
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kJ)
1778.00 kJ
21.2%
Wartość energetyczna (kcal)
425.00 kcal
21.3%
Tłuszcz (g)
16.00 g
22.9%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.00 g
15.0%
Węglowodany (g)
13.00 g
5.0%
w tym cukry (g)
1.00 g
1.1%
Białko (g)
58.00 g
116.0%
Sól (g)
0.00 g
0.0%
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.