Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Curry Kamis to kompozycja aromatycznych przypraw o charakterystycznym, bardzo wyrazistym smaku. Przyprawa popularna na całym świecie, podstawowy składnik potraw wywodzących się z kuchni azjatyckiej. Idealna w połączeniu z mięsem, ryżem i warzywami.
Curry jest jedną ze zdrowszych przypraw. Zawiera kurkuminę, która ma szereg korzystnych dla zdrowia właściwości, m.in.: wspomaga walkę z nowotworami, łagodzi dolegliwości trawienne, przyśpiesza metabolizm, obniża poziom cukru i cholesterolu we krwi i działa przeciwzapalnie
Curry podstawą dań kuchni azjatyckiej – propozycje:
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
sól
kurkuma - 16.2%
kozieradka
kolendra - 15,9%
czosnek granulowany
kmin rzymski
gorczyca biała
cynamon
imbir
goździki
papryka słodka
gałka muszkatołowa
chili
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 27
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Curry z kurczaka z ananasem Składniki dla 4 osób: 1,5 szklanki ryżu, 400-500 g piersi z kurczaka, 7 łyżek sosu sojowego, 1 puszka ananasów, 2 łyżki rodzynek, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka mąki kukurydzianej, olej do smażenia. Produkty Kamis: 3 łyżeczki przyprawy Curry, 1/2 łyżeczki Kurkumy, 1 łyżeczka Soli morskiej, szczypta Chili. Przygotowanie: 1. Ryż wymieszaj z 1 łyżeczką curry, kurkumą, solą i zalej trzema szklankami gorącej wody. Gotuj ryż pod przykryciem aż do całkowitego wchłonięcia wody. 2. Kurczaka pokrój w grubą kostkę, dodaj pozostałą przyprawę curry oraz sos sojowy. Wymieszaj. 3. Na patelni odsmaż kurczaka, wlej szklankę soku z ananasów, dodaj rodzynki, chili, 1/2 pokrojonych ananasów z puszki. Wszystko wymieszaj i zagotuj. 4. Mąkę kukurydzianą wymieszaj z sokiem z cytryny i trzema łyżkami ciepłej wody. Dodaj do sosu i ponownie zagotuj. 5. Podawaj z ryżem.
Kamis
Marka | Kamis |
Podmarka Kuchnie świata
W Indiach jadałem różne curry, bo ambicją każdego kucharza jest stworzenie własnego smaku. Powstaje on dzięki mieszankom sproszkowanych przypraw: na południu Indii pikantniejszych niż na północy, gdzie króluje aromatyczna garam masala. Jadałem też cejlońskie curry - ciemniejsze niż indyjskie, bo przed zmieleniem przyprawę praży się na ciemnobrązowo.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Wyprodukowano w Polsce
McCormick Polska S.A.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl
www.kamis.pl