Sok został poddany pasteryzacji HTST (high-temperature short-time), która polega na utrwaleniu soku w wysokiej temperaturze (85°C) w krótkim czasie (15 sekund). Taki sposób termicznego utrwalania żywności pozwala zachować wartości odżywcze soku.
Sok z Açai Dr Gaja BIO jest źródłem witaminy C, która:
? pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,
? przyczynia się do prawidłowego utrzymania metabolizmu energetycznego,
? pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych,
? pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,
? przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Ekologiczny sok jest pozyskiwany ze świeżych, zbieranych dwa razy do roku jagód Açai. Są to owoce dojrzewające na szczytach drzew palmowych Euterpy warzywnej (Euterpe oleracea) rosnącej na nieskazitelnie czystych terenach Amazonii. Jagody uważane za ?skarb amazońskich lasów? były znane, cenione i powszechnie wykorzystywane w medycynie starożytnej plemion Amazonii, a także jako główny składnik pożywienia.
Kraj pochodzenia owoców :Tajlandia
DR GAJA 100% Sok z jagód Akai BIO