FRISCO FRESH
Pomidory śliwkowe (rzymskie) czerwone
1. Białka umieść w misce ze szczyptą soli i ubij na sztywną pianę.
2. Dodaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż cukier się rozpuści. Dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj.
3. Dodaj mąkę, najlepiej po 1 łyżce i delikatnie mieszaj, aż cała mąka połączy się z pianą.
4. Na patelni rozgrzej olej lub masło, wylej na nią masę na omlet i smaż powoli na średniej/małej mocy palnika, aż ciasto od spodu się zrumieni.
5. Omlet przewróć łopatką i smaż z drugiej strony.
6. Gotowy omlet wyłóż na talerz, udekoruj jogurtem, owocami oraz musli.
1. Rozpuść i przestudź lekko masło. Wsyp zawartość torebki do głębokiej miski, dodaj jajko, masło i mleko.
2. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min. (mieszadła świderki). Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na około 60 minut (do podwojenia objętości).
3. Czekoladę pokrój w kosteczkę, dodaj do wyrośniętego ciasta i chwilę razem zagnieć. Następnie uformuj z ciasta wałek i podziel go na 12 równych części.
4. Uformuj okrągłe bułeczki i ułóż je w niedużych odstępach od siebie w formie o wymiarach 25x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj i zostaw do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. Żółtko roztrzep z mlekiem i posmaruj mieszanką wyrośnięte bułeczki.
5. Wstaw je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 23 minuty - do zarumienienia.
1. Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajka, olej i mleko.
2. Miksuj na najwyższych obrotach przez 1 minutę. Odstaw ciasto na 5 minut.
3. W międzyczasie nagrzej gofrownicę.
4. Wylewaj porcje ciasta do rozgrzanej gofrownicy i piecz przez ok. 3-4 minuty, do rumianego koloru i chrupkości. Studź na kratce.
5. Przygotuj sos czekoladowy. 100 ml śmietanki wlej do rondelka i zagotuj. Zdejmij z ognia. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj aż się rozpuści.
6. Podawaj upieczone i polane sosem czekoladowym gofry
1. Banany rozgnieć widelcem.
2. Wymieszaj z musli, umieść w małym żaroodpornym naczyniu lub formie o kształcie prostokątnym, wyłożonym papierem do pieczenia.
3. Piecz około 15-20 minut w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku.
4. Gdy ostygnie wyjmij z formy i pokój na mniejsze części.
1. Truskawki, banana i maślankę zblenduj.
2. Przelej do miseczek.
3. Podawaj z musli.
4. Możesz udekorować ulubionymi owocami.
1. Posmaruj obie strony chleba ALSAN BIO margaryną. Bądź hojny!
2. W misce wymieszaj Alpro Psst.. To Nie Mlek*, syrop z agawy i cynamon.
3. Podpiecz chleb na patelni na średnim ogniu, około 3 minut z każdej strony lub do momentu, aż uzyska ładny złoty kolor.
4. Stopniowo wlewaj połowę mieszanki Alpro na patelnię, dookoła chleba. Poczekaj, aż cały płyn zostanie wchłonięty, następnie wlej resztę i gotuj dalej, aż cały płyn również wyparuje.
5. Ostrożnie przełóż tosty na talerz i podawaj na gorąco z plasterkami banana i odrobiną masła orzechowego lub z czymkolwiek masz ochotę.
1. Rozgrzej piekarnik do minimalnej wartości lub użyj opcji utrzymuj ciepło.
2. Ustaw blender lub robot kuchenny na wysokie obroty i zmiksuj wszystkie płynne składniki – zmielone siemię lniane, banana, Alpro migdałowe bez cukru, olej kokosowy, syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Kontynuuj, aż pojawi się piana. Oznacza to, że nasiona lnu wykonają swoje zadanie, tworząc żelową mieszankę.
3. Wymieszaj wszystkie suche składniki w dużej misce.
4. Dodaj mokrą mieszankę do suchej i delikatnie mieszaj, aż wszystko połączy się w ciasto. Pozostaw na 12-15 minut.
5. Rozgrzej gofrownicę do wysokiej temperatury. Gdy będzie gotowa, nałóż trochę ciasta na środek i zamknij pokrywkę. Wyjmij, gdy wierzch będzie ładnie złocistobrązowy i włóż do nagrzanego piekarnika, aby utrzymywały ciepło. Powtarzaj, aż całe ciasto zostanie zużyte.
6. Posyp cukrem pudrem i podawaj z dużą łyżką Alpro roślinną alternatywą dla jogurtu waniliowego, świeżymi owocami, syropem klonowym i odrobiną orzechów – naprawdę z wszystkim, na co masz ochotę!
1. Włóż wszystkie składniki do blendera lub robota kuchennego i ubijaj, aż uzyskasz ładne, gładkie ciasto.
2. Rozgrzej lekko naoliwioną patelnię na średnim ogniu.
3. Wlej ciasto na patelnię, używając około ¼ szklanki na każdy naleśnik.
4. Zrumień z obu stron i podawaj na gorąco z owocami i ewentualnie odrobiną kremu roślinnego. Owsianka - taka smaczna!
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2. Weź naczynie żaroodporne o średnicy 22 cm i lekko nasmaruj margaryną roślinną lub oliwą z oliwek. Rozgnieć banana, prosto do naczynia żaroodpornego. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj.
3. Piecz w piekarniku przez 25-30 minut, aż wierzch uzyska piękny jasnozłoty kolor.
4. Podawaj na ciepło, posypane ulubionymi owocami i dużą porcją Alpro roślinnej alternatywy dla naturalnego jogurtu.
1. Wymieszaj suche składniki, dolewaj stopniowo oliwę i zimną wodę. Wyrób ciasto.
Misę z ciastem przykryj czystą ściereczką i postaw w ciepłym miejscu na godzinę.
2. Wyrośnięte ciasto przełóż na blat i podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na prostokąt o grubości 0,5 cm. Rozwałkowane części posmaruj Smakowitą pastą z ziaren fasoli oraz pesto.
3. Każdą z porcji ciasta zwiń w roladę, rozetnij wzdłuż pozostawiając końcówkę, skręć rozcięte końce.
4. Przełóż dwa zawijańce na blachę, przykryj ściereczką i pozostaw na 30 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Skrop wyrośnięte zawijańce wodą i piecz przez około 20 minut lub do zarumienienia się skórki. Wystudź na kratce kuchennej.
Pomidory śliwkowe (rzymskie) czerwone
Pomidory daktylowe mini
Rzodkiewka pęczek
Papryka czerwona 1 szt.
Sałata masłowa
Szczypiorek - pęczek
Mix sałat Active
Szpinak myty
Banany Premium Chiquita
Cena przed obniżką: 11,15 zł
39% taniej
Jabłka Ligol 4 szt.
Truskawki
Malina import
Cytryna siatka
Jaja kurze z wolnego wybiegu (rozmiar M) - 10 szt.
Jaja kurze z chowu ściółkowego (rozmiar L) - 10 szt.
Masło Polskie Extra
Margaryna klasyczna z dodatkiem stanoli roślinnych
Smarowaniec kremowy z ziołami
Twaróg tłusty
Ser twarogowy z szynką
Najniższa cena: 4,19 zł
Ser kremowy z papryką (topiony)
Serek twarogowy z ziołami
Serek kremowy naturalny
Ser pleśniowy z ziołami
Ser kozi klinek
Ser Mozzarella (kulka)
Ser kremowy w plastrach Gouda
Ser Gouda w kawałku
Ser Gouda, tarty
Jogurt pitny wiśniowy
Jogurt do picia o smaku mango
Napój mleczny truskawka (4 szt.)
Najniższa cena: 7,49 zł
0% taniej
Serek wiejski ze szczypiorkiem
Serek wiejski z truskawkami
Produkt sojowy kokos
Serek homogenizowany o smaku waniliowym
Jogurt ze zbożami orzechami i miodem
Produkt sojowy brzoskwiniowy
Produkt sojowy migdał
Jogurt kokos- migdał
Tofu naturalne
Bezmięsne salami
Plastry wegańskie z czosnkiem niedźwiedzim
Bezmięsne Serdelki
Bezmięsne Parówki
Frankfurterki
Parówki 100% z szynki bezglutenowe
Parówki Proteina+ 100% mięsa bez konserwantów
Bekon w kostce 2 x75 g
Boczek surowy wędzony - plastry
Najniższa cena: 6,49 zł
Szynka drobiowa - plastry
Szynka morlińska wędzona
Szynka eksportowa extra gładka
Szynka z kotła (136g-204g)
Pasztet domowy z indyka
Szynka wiejska w kawałku (400g-600g)
Salami w obsypce pomidorowej
Szynka Basiuni- plastry
Łosoś wędzony na gorąco naturalny
Łosoś wędzony Atlantycki
Makrela tusza wędzona na gorąco duża (280g-520g)
Croissant
Bajgiel słodki
Chałka drożdżowa
Chleb mazowiecki
Chleb Słowiański
Naturalny chleb bezglutenowy z ziarnami
Chleb dyniowy
Kajzerka
Bułka Sznytka
Bajgiel z sezamem i siemieniem lnianym
Bagietka Szefa
Tortilla pszenna - 20 cm (8 szt.)
Kasza manna
Kasza jaglana
Syrop klonowy BIO
Erytrytol (naturalny zamiennik cukru)
Syrop z agawy Salamanea Premium BIO
Najniższa cena: 13,89 zł
15% taniej
Owsiana przekąska figa siemię lniane
Owsianka czekoladowo- bananowa
Owsianka malinowa
Otręby pszenne
Płatki owsiane błyskawiczne
Płatki owsiane górskie
Amarantus ekspandowany BIO
Płatki quinoa BIO
Kuskus perłowy
Komosa ryżowa ( Quinoa biała )
Ryż basmati pełnoziarnisty BIO
Granola czekoladowa
Granola truskawka i wiśnia bez dodatku cukru
Granola 5 bakalii
Granola owocowa
Musli Marakuja i Pitaja
Musli Marakuja i Pitaja
Płatki kukurydziane z miodem i orzeszkami
WILDCRUSH Płatki czekoladowo- karmelowe
Choco Kulki Zbożowe kulki o smaku czekoladowym
Akademia Pana Kleksa Kremo pufki poduszki zbożowe o smaku czekoladowym
Płatki Chocapic
Płatki śniadaniowe KANGUS miodowe
Płatki z owocami
NESQUIK MIX zbożowe kuleczki o smaku czekoladowym i waniliowym
Batonik zbożowy musli z truskawkami
Mleko UHT 3,2%
Mleko Łagodne 2% UHT bez laktozy
Mleko UHT o smaku czekoladowym
Najniższa cena: 1,99 zł