Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kapuśniak z kiszonej kapusty Hortex to szybki sposób na pyszny i pożywny obiad. Ma smak tradycyjnego kapuśniaku z dodatkiem boczku. Zawiera kawałki warzyw, które mrozi się zaraz po zebraniu, aby jak najdłużej zachować ich walory smakowe i odżywcze.
Kapuśniak z kiszonej kapusty jest bardzo łatwy w przygotowaniu. W swoim składzie zawiera tylko mieszankę warzyw i boczku. Kapuśniak rozgrzewa organizm i dodaje mu energii. Jego smak pokocha cała rodzina.
Kapuśniak z kiszonej kapusty Hortex – właściwości:
wysoka zawartość błonnika
100% natury
warzywa w zmiennych proporcjach: kapusta kiszona (kapusta, sól) 40%, ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula, seler
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
wysoka zawartość błonnika
Wymiar liczbowy 450
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Produkt UE |
Typ | Torebka |
Waga brutto 462
g
Średnia miara (e)
opakowanie wrzucić do żółtego kosza
bez rozmrażania Garnek: Do 1 l gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 15 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Do zupy można dodać podsmażoną na patelni wędzonkę lub cebulę.
Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) * -6 °C / 4 dni ** -12 °C / 1 miesiąc *** poniżej - 18 °C / do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Kulinarne inspiracje Hortex Pulled Pork Składniki: - Kapuśniak z kiszonej kapusty Hortex - 1 opakowanie - 1,5 kg mięsa z łopatki lub szynki wieprzowej marynata: - 3 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki przecieru pomidorowego - 1 łyżka musztardy - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka słodkiej papryki w proszku - 1 łyżeczka chili w proszku - pieprz Gotowe w 30 minut + 9 godzin pieczenia Przygotowanie: Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj przygotowaną wcześniej marynatą. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia przełóż je do żaroodpornego naczynia, zasyp kapuśniakiem, a całość przykryj folią aluminiową lub pokrywką. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 120°C i piecz 8 godzin. Po tym czasie zwiększ temperaturę do 140°C, odkryj naczynie i dopiekaj mięso przez następną godzinę. Kiedy wystygnie, za pomocą dwóch widelców porozrywaj je na włókna i razem z kapuśniakiem podawaj jako danie obiadowe.
Hortex
Marka | Hortex |
Wstęga Möbiusa
Kapuśniak na kiszonej kapuście jest bombą witaminową połączoną z przepysznym smakiem, a do tego jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Poza kapustą w jego składzie znajdziemy: marchewkę, ziemniaki, cebulkę, a także pietruszkę i seler.
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex: Hortex Jagody leśne Hortex Grochówka Hortex Szpinak liście
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Polski Ogród sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa